sadsad x
asdasd
Yılbaşı Yemeği Ne Olabilir?

Yılbaşı Yemeği Ne Olabilir?

30 Ocak 2018

Günlük yaşantının koşuşturması içerisinde ne yazık ki aile ilişkileri her geçen gün biraz daha zayıflamaya devam ediyor. Bu nedenle yılbaşı ve bayram gibi tüm aile bireylerinin bir araya toplanmaya fırsat yakaladığı günlerin önemi de artıyor. Tüm aile bireylerinin bir arada sofraya oturma fırsatı yakaladığı yılbaşı sofraları bu nedenle özen gösterilmesi gereken sofralar olarak öne çıkmaktadır. Peki, yılbaşında hangi yemekler yapılabilir? Yılbaşının Vazgeçilmezi “Hindi” Yılbaşı denildiğinde akla ilk gelen yemeklerden biride hiç tartışmasız hindidir. Bu nedenle hazırlanan yılbaşı sofrası asla hindi olmadan tam bir yılbaşı sofrası olmayacaktır. Yemekte yapacağınız hindi gelecek olan misafir sayısına göre değişen tariflerle hazırlanabilir. Kalabalık bir yılbaşı aile yemeği için hazırlanacaksanız büyük bir hindi kullanarak hazırlayacağınız hindi dolması ile geceye harika bir başlangıç yapabilirsiniz.

yılbaşı yemek tarifleri

Ancak hindinin pişme süresinin son derece uzun olduğunu unutmayın ve yılbaşı sofrası için hindi hazırlamayı düşünüyorsanız mutlaka pişirme işlemine sabah erken saatlerde başlayın. Hindiyi fırına vermeden önce haşlamanız fırında pişirme süresini oldukça kısaltacaktır. Çok kalabalık olmayan bir masaya sahipseniz hindi yerine tavuk dolması yapmayı tercih edebilirsiniz. Birebir hindi iç pilav hazırlıyor gibi hazırlayacağınız iç pilavı tavuğa doldurarak pişirmeniz yeterli olacaktır. Biraz büyük bir tavuk seçerek kendinizi hindi pişirmenin zorluğundan kurtarabilir, tüm sevdiklerinize enfes bir yılbaşı yemeği hazırlamanın keyfini sürebilirsiniz. İster hindi isterseniz de tavuk doldururken kullanabileceğiniz eşsiz lezzete sahip iç pilav tarifi ise şöyle;

yılbaşı yemeği nasıl olmalıdır

• 2 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın ve 2 yemek kaşığı tereyağını erittiğiniz tencereye ekleyerek iyice kavurun.
• Soğanların rengi dönmeye başlayınca içerisine 1,5 su bardağı pirinci de ekleyerek 5-6 dakika kadar kavurma işlemine devam edin.
• Tencerenin içerisine 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık, 1 yemek kaşığı kuş üzümü, ½ çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyerek karıştırmayı sürdürün.
• Dolmalık fıstıkların rengi değişmeye başlayınca tencereye 2 su bardağı sıcak suyu da ekleyin. Mümkünse bu aşamada tavuk suyunu tercih ederek pilavınızı tatlandırın.
• Pilav suyunu çekene kadar pişirin ve ardından altını kapatarak demlenmeye bırakın.

yılbaşı yemek tarifleri

• Yılbaşı sofrası için seçiminiz hangisi ise hindi ya da tavuğu temizleyip içini boşalttıktan sonra pilav ile doldurun. Fırın tepsisinin ortasına oturtun ve ayaklarını pişerken ayrılmaması için temiz bir mutfak ipi yardımı ile birbirine bağlayın.
• 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı toz kırmızıbiber ve 1 yemek kaşığı limon suyunu karıştırarak tavuğun üzerine güzel bir şekilde yayın ve her yerine bulayın.
• Tavuk için 180 derecelik fırına sürün ve yaklaşık 50-55 dakika kadar ara ara pişip pişmediğini kontrol ederek pişmeye bırakın. Tadına doyulamayacak yılbaşı yemekleri arasında yer alan hindi ya da tavuk dolması yemeye hazır, afiyet olsun…

Yılbaşı İçin Meze Tarifleri Hazırlayabilirsiniz

yılbaşında yapılabilecek yemekler

Bir yılbaşı sofrasında mutlaka olması gerekenler arasında yer alanların başında hiç tartışmasız mezeler yer almaktadır. Aslında meze denildiğinde akla ilk olarak alkol gelse de alkolün olmadığı yılbaşı sofralarında dahi mutlaka mezeler olmalıdır. Aperatif olarak düşünülmesi gereken mezeler aslında başlangıç olarak dahi kullanılabilmektedir. Örneğin kanepeler tüm yılbaşı gecesi boyunca sofranızda yer alabilir.

yılbaşı hediyesi erkeğe biblo

Kanepe hazırlamak için ihtiyacınız olan şeyler hazır tost ekmeği, kürdan, yeşil zeytin, çeri domates, kaşar peyniri, salam ya da sosis gibi sizin zevkinize kalmış hazır şarküteri ürünleridir. Kalpli kurabiye kalıpları kullanarak tost ekmeğinin içini çıkartarak kullanabileceğiniz gibi minik yuvarlaklar keserek kişi sayısına göre çok sayıda kanepe hazırlamanız da mümkündür.

yılbaşı yemekleri

Yine yılbaşı konseptine uygun olarak farklı ikramlarda hazırlayabilir, sunumda yapacağınız süslemelerde yılbaşı vurgusu yaparak mideye olduğu kadar göze de hitap edecek sunumlara imza atabilirsiniz. Süslemede kullanacağınız tüm detaylar ve fikirler tamamen sizin hayal gücünüz ile sınırlı olacaktır.

Nefis Salata Tarifleri İle Günü Hafifletin

yılbaşı salatası

Genelde yılbaşı yemekleri için yapılan seçimlerin son derece ağır olması salata tariflerini yılbaşı sofralarının vazgeçilmezleri arasına sokmaktadır. Kesinlikle sofranızda en azından 3-4 tane etkileyici salata tarifi yer almalıdır. Mevsim yeşillikleri kullanılarak yapılacak kış salataları haricinde kısır, Rus salatası, Makarna salatası gibi farklı salata tariflerine de yer vermeniz gerekir.

Rus Salatası Tarifi


Rus salatası İçerisinde mayonez olması nedeni ile yüksek kalorili bir salata olsa da yine de hafif lezzeti ve iştah açıcı yapısı sayesinde kalabalık davet sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olarak kabul edilir. “Yılbaşında hangi yemekler yapılabilir?” sorusuna yanıt arayan kişiler için iyi bir çözüm olarak sunulan Rus salatası aynı zamanda yapımı kolay bir salata tarifidir.

Rus Salatası İçin Gerekli Malzemeler;

• 1,5 su bardağı haşlanmış ve suyu süzülmüş bezelye,
• 3 adet küp küp doğranarak haşlanmış ve suyu süzülmüş havuç,
• 3 adet orta boy küp doğranarak haşlanmış ve suyu süzülmüş patates,
• 1 su bardağı kadar küp doğranmış salatalık turşusu,
• 2 adet haşlanmış yumurta,
• 4 yemek kaşığı suyu süzülmüş yoğurt,
• 2 yemek kaşığı mayonez,
• İsteğe bağlı olarak tavukgöğsü ya da salam (orijinalinde salam ya da jambon kullanılmaktadır)
• Tatlandırmak için tuz,

Rus salatası yapmak için yoğurt, mayonez ve tuz bir kapta karıştırılır. İçerisine suları haşlandıktan sonra iyice süzülen patates, bezelye ve havuç eklenir. Yumurtalar mümkün olduğunca küçük doğranır ve kalan tüm malzemelerle beraber salata tabağına ilave edilir. Buzdolabında bir süre soğutulur ve servis tabağına alınır. Üzerini isterseniz havuç, konserve mısır ve yeşilliklerle süsleyerek servis yapabilirsiniz. Patates, havuç ve bezelye haşlamak istemiyorsanız hazır garnitür kullanarak ta salatayı hazırlamanız mümkündür.

Yılbaşı Sofrası İçin Tatlı Önerileri

yılbaşı pasta tarifi

Tabi ki tatlısız bir yılbaşı yemeği düşünülemez. Yılbaşı yemekleri hazırlayan kişilerin sofrada tatlı ikramları da bulunmalıdır. Geleneksel şerbetli tatlılar ve sütlü tatlılar arasından yapacağınız seçimler oldukça etkileyici olacaktır. Farklı iki tatlı yaparak herkesin sevdiği tatlıdan tüketmesine olanak sağlamış olursunuz. Bu sayede şerbetli tatlı yemeyen kişiler sütlü tatlıdan, sütlü tatlı yemeyen kişiler de şerbetli tatlılardan yiyeceği için sofrada olası bir tatlı krizi yaşanmasının da önüne geçmiş olursunuz. Ancak yılbaşı yemeğinin olmazsa olmaz tatlısı hiç şüphesiz yılbaşı pastasıdır.

Kişiye Özel Kesme Tahtası

fiyat

Yılbaşına özel olarak hazırlayacağınız ve yılbaşı teması kullanarak süsleyeceğiniz pastanız sofranın en şık ikramı olacaktır. Yine tam yılbaşına girerken üzerinde mumlarla getireceğiniz pastanın gecenin etkileyici ve vurucu ikramı olarak dikkat çekecek, çocukların yılbaşına çok daha mutlu girmesini sağlayacaktır. Pasta süslemesi için dilerseniz şeker hamuru kullanabilir, pastane malzemeleri satan dükkânlardan temin edebileceğiniz hazır pasta süsleri kullanarak pastanızı çok daha etkileyici bir hale getirebilir, ikramda bulunduğunuz misafirlerin unutamayacakları bir yılbaşı pastası ile kutlama yapmalarını sağlayabilirsiniz. Hazırladığı yılbaşı sofrası ile misafirlerini ağırlamak için kusursuz tarifler yapmak isteyen kişilerin içlerine sevgilerini de katmaları, her beraber oturdukları kalabalık sofranın aslında en büyük yılbaşı hediyesi olduğunu unutmamaları ve bunu masasında yer alan herkese de hissettirmeleri mutlu olmaları için yeterli olacaktır…

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.