sadsad x
asdasd
Çıplak Ayakla Toprağa Basmanın Mucizevi Faydaları

Çıplak Ayakla Toprağa Basmanın Mucizevi Faydaları

20 Nisan 2020

Toprağın faydaları denildiğinde, akla ilk olarak çıplak ayakla toprağa basın elektriği alır sözü gelmekte. Bunun da bir doğruluk payı var elbette var ama toprağa yalın ayak basmanın tek sebebi vücutta bulunan elektriği çekmesi değil. Toprağa basmak, özellikle doğum kontrol hapı kullanan kadınlar için önerilen bir durum. Vücutta biriken belirli toksinleri çekme özelliğinden dolayı, toprağa basmak kalp krizi riskini azaltmaktadır. Ayrıca kan akışını hızlandırır ve stres hormonu olarak bilinen kortizol seviyesini düşürür. Kronik stresi azaltmaya yardımcı olduğu bilindiği gibi, düzenli olarak yalın ayak toprağa basan kişilerin daha rahat uyudukları da gözlemlenmiştir.

Tam Bir Yalıtım Malzemesi

Çıplak Ayakla Toprağa Basmanın Faydaları

Toprağa basmak neden elektriği çeker sorusu birçok insanın aklını kurcalayan bir sorudur. Neden basıldığında bu kadar rahatlanır, neden insanlar ayakları olmasa da vücutları toprağa temas ettiğinde bu kadar rahatlar gibi sorular, bir kez olsun toprağa basmış ve bu rahatlama hissini yaşamış herkesin aklını en çok kurcalayan sorudur. Toprak, içeriği nedeniyle tam bir yalıtım malzemesidir. Evlerin elektrik sistemleri yapılırken de mutlaka prizlerin tamamının topraklama sistemi ile kurulmasının sebebi bu yalıtım özelliğinden gelmektedir. Toprak, elektriği dağıtma özelliğine sahiptir. İçerisinde bulunan mineraller sayesinde bu özelliğe kavuşan toprak hem doğal elektriği hem şehir elektriğini hem de insan bedeninde stresten kaynaklı oluşan elektriği yalıtır ve içine çekerek dağıtır. Bu özelliğinden dolayı, insanlar toprağa bastıklarında vücutlarındaki kötü enerjinin yani birikmiş olan elektriğin çekildiğini hissederek rahatlarlar. Herhangi bir şekilde toprakla uğraşmak, hemen herkes için terapi etkisi yaratan bir rahatlama aracıdır.

Toprak Üzerinde Yürüyüşler

Çıplak Ayakla Toprağa Basmanın Faydaları

Toprağa basmak insanı rahatlatır evet ama kaç dakika toprağa basmalıyız? Açıkçası bu sorunun cevabı göreceli olarak değişebilmektedir. Zira toprağa basan kişinin vücudunda ne kadar elektrik var ya da toprağa basmak kişiyi ne kadar sürede rahatlatıyor? Bu gibi değişkenler kişiden kişiye farklılık gösterdiğinden dolayı, her insan için toprağa basma süresi farklı olabilmekle birlikte, günlük ortalama yürüyüş süresi kadar basmak yeterli olacaktır. Yani, ortalama 15-20 dakika toprağa basmak hemen herkes için yeterli bir süre olabilir.

Yalıtıyor Ama Ya Radyasyon?

Çıplak Ayakla Toprağa Basmanın Faydaları

Toprağa basmak radyasyonu alır mı almaz mı sorusu, özellikle radyoterapi gören hastalar için merak konusu olmakla birlikte, vücutta ya da herhangi bir yerde biriken radyasyonu dışarı atabilmek için kurşun tarzı çok yoğun maddelere ihtiyaç duyulmaktadır. Toprak ise bu konuda yalnızca nötralize edici bir görev görmektedir. Elektriği yalıtıp dağıtma özelliğine sahip olsa da aynı şey ne yazık ki radyasyon için geçerli değildir. Ayrıca, toprak bilinen en doğal radyasyon kaynağıdır. Toprak içerisinde bulunan radyasyondan dolayı, toprakta yetişen hemen her şeyde radyasyon bulunur. Ayrıca, toprak üzerine inşa edilen binalar, toprakta bulunan bu radyasyonun toplanmasına sebebiyet verdiğinden oldukça da sağlıksızdır. 

Rüyalarda Buluşuruz

Çıplak Ayakla Toprağa Basmanın Faydaları

Rüyada toprağa basmak, gerçek hayatta insanlara verdiği rahatlama hissinden yola çıkılarak tabiri yapılmış bir kriter olmakla birlikte, gören kişi için bolluk bereket anlamına gelmektedir. Ayrıca, rüyasında toprağa basan kişinin huzurlu ve mutlu bir yaşam süreceği, bütün sıkıntılarından kurtulacağı ve refaha ereceği tabir edilmektedir. Toprağa basmak, gerçek anlamda da insana tam bir rahatlama sağladığından dolayı, rüyada bunu görmek de gerçek anlamda yaşattığı rahatlık duygusu ile anlatılmaktadır. Rüyada görülen pek çok imgenin tabiri nasıl ki gerçek anlamda insana hissettirdiği ya da yaşattığı şeylerle bağdaştırılıyorsa, toprakla ilgili tüm rüyalar için de aynı durum geçerlidir.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.