sadsad x
asdasd
Pralin Nedir?

Pralin Nedir?

14 Nisan 2020

Pralin nedir sorusunun cevabı için verilebilecek en doğru yanıt karışım olarak kalıp çikolatanın en az çeyreği kadar bitter, sütlü ve beyaz çikolataların karışımı ile oluşan çikolata türü demek asla yanlış olmaz. Bu çikolataların en önemli özelliği lokma büyüklüğünde olmalarıdır. Bu tür çikolatalar bayram zamanları bolca tüketilmektedir. Aynı zamanda farklı çeşit ve türlere sahiptir. Ancak yapıları itibarıyla pralin ve çikolata birbirinden farklıdır. İkisi arasındaki en belirgin fark kakao ve yağ oranıdır. Her damak tadına uygun olan bu çikolata fındık yağından yapılmaktadır. Genel olarak pastacılıkta kullanımının yaygın olmasıyla dikkat çeken bu çikolatanın yapımı oldukça uğraştırıcıdır. 

Bir Lokma Lezzet

Pralin Nedir

Bu çikolata Fransa kralı XIII. Louisin emrindeki büyükelçilerden biri olan Plessis-Pralin dükü aşçıbaşısıLassagne tarafından bulunmuştur. Lassagne tesadüfen yardımcılarından birinin bir bademi şeker ile kapladığını görünce pralin fikrini geliştirir.Pralin yapı itibarıyla farklı olduğu gibi, boyut açısından da farklıdır. Yuvarlak ya da silindir şeklinde olmalarıyla dikkat çekmektedirler. İkramlarda da en çok tercih edilen çikolata türüdür. Aynı zamanda bu çikolata türü yapısı itibarıyla 16 ile 18 derece arası bir sıcaklıkta muhafaza edilmelidir.

Her Damak Zevkine Uygun Çeşitleriyle

Pralin Nedir

Çikolata yapılışı gün geçtikçe büyüyen bir sektör haline gelmiştir. Tat açısından her zevke hitap etmeleriyle öne çıkan çikolataların en çok tercih edilen çeşidi arasında yer alan bu şekerleme türünün hazırlanışı da oldukça kolaydır. Pralin yapılışı damak zevki ve tarza göre değişim göstermektedir. Çeşitlendirilebilir bir şekerleme türüdür.

Pralin Çikolata Nasıl Yapılır?

Pralin Nedir

Pralin çikolata yapmak için öncelikle bitter, beyaz veya sütlü çikolata kalıplarını benmari usulü sıcak bir suyun üzerinde eritmelisiniz. Çikolatalar direkt olarak ısıya maruz kalmamalıdır. Aynı zamanda hiçbir şekilde suyla temas etmemelidirler. Çünkü çikolata suyun yapısını ve tadını bozuyor. Bol malzemeli bir pralin hazırlamak isterseniz de bunu istediğiniz kuruyemiş ve meyvelerle de süsleyebilirsiniz. Eriyen çikolatanın içerisine ilave edilen malzemeler bir kaşık yardımıyla karıştırılır.  Ardından bir mermerin üzerine serdiğiniz yağlı bir kağıda bu karışımı dökün. Sıcaklığının istenilen ayara geldiğinden emin olduktan sonra bunu dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz.

Direk Olarak Tüketebilmek de Mümkündür

Pralin Nedir

Pralin kullanım alanları açısından da oldukça geniş bir yelpazededir. Tatlı ve pastacılık sektöründe hammadde olarak kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra çikolata ve dondurma yapımında da kullanılmaktadır. Aynı zamanda direkt olarak da tüketilebilmektedir. Bunun yanı sıra istenilen çeşide göre de hazırlanabilmektedir. Damak tadınızı buluşturabileceğiniz birçok yan ürünle bu çikolataları hazırlayabilirsiniz. Çikolata çok uzun yıllardır hayatımızda olan bir üründür. Bu yüzden çikolata sektörü de gelişmeye devam etmektedir. Neredeyse her gün yeni bir çikolata çeşidiyle tanışmaktayız. Fındık, badem, antep fıstığı, pudra şekeri ve süt tozu karıştırmak da mümkündür.

Raf Ömrü 12 Aydır

Pralin Nedir

Pralin çikolata yapısı itibarıyla diğerlerinden ayrıldığı için uygun sıcaklık koşullarında saklanmadığında eriyebilmektedir. Yani bu çikolatalar 18 dereceden sonra artan sıcaklık karşısında eriyebilirler. Bu sebeple servis önce kesinlikle el teması olmamalıdır. Çünkü vücut ısısı pralinin erimesine neden olmaktadır. Bunun yanı sıra pralin çikolatanın raf ömrü 12 aydır. Her ne kadar  çikolata olarak bilinse de çikolata değildir. Kapalı bir kutuda saklanması bu çikolataların bozulmasını geciktirmektedir.

Pralin Nedir

Bunun yanı sıra kakao yerine daha fazla fındık yağı içerdiği için çikolata yerine geçmektedir. Bunun yanı sıra bu şekerleme türü, kahve çeşitleriyle de oldukça uyumludur. Enerji oranı yüksek olan bir tür olduğu için tatlı yiyecekler yerine tuzlularla tercih edilmelidir.

kişiye özel çikolatalar

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.